Jag måste ringa en advokat

Jag måste ringa en advokat i Karlshamn och skriva mitt testamente eftersom jag är miljonär och inte har några arvingar. Inte ska väl förmögenheten gå till Allmänna arvsfonden! Men jag har siktet inställt på att leva i minst 30 år till, då är jag 85, men det är i alla fall bäst att jag ringer det där samtalet. Vad är en advokat?

De arbetar på advokatbyråer, juridiska avdelningar på företag och offentliga organisationer. Juristernas främsta uppgift är att ge kunderna råd om deras affärsplaner under hela genomförandeprocessen. Andra uppgifter är dessutom att skriva kontrakt och ge råd om företagsstruktur. De kan också utarbeta testamenten, fullmakter eller bolagsdokument som fastställer aktieägarnas ägande.

Vem behöver en advokat?

Behovet beror i grunden på hur sofistikerad din juridiska fråga är. Till exempel: Om du vill bilda ett aktiebolag med begränsat ansvar bör du kontakta en som är specialiserad på detta område i stället för att försöka göra det själv hemma med hjälp av Googles sökresultat. Om du inte hittade någon lovande information på nätet ska du ta kontakt med någon inom juridikens område.

Vad arbetar de med?

Deras tjänster används i alla typer av företag, både små och stora. De kan handla om de juridiska aspekterna av annonsering, personalförvaltning eller personalutbildning. De kan ge stöd till företag som utför internationell handel eller tjänstekontrakt utomlands.

Hur mycket tjänar de vanligtvis?

Deras lön kan bedömas utifrån avtal men även annat som kommersiella avtal eller specifika projekt som fusioner och förvärv. Vanligtvis tar de betalt per timme. Men det finns en sak som du inte bör glömma: de måste få betalt oavsett hur målet går, även om du vinner eller förlorar. Du måste betala dem, oavsett vad som händer. Jag vet allt detta eftersom jag har en granne som har berättat allt detta för mig och nu delar jag det med er, mina kära läsare!